Google heeft een update voor Gmail voor Android uitgebracht, in deze nieuwe versie kunnen gebruikers bijlages in e-mail direct opslaan in hun Google Drive. Op deze manier hoeven zij niet alle bijlagen op hun computer op te slaan en scheelt dat weer schijfruimte. Zeker op goedkopere smartphones die met regelmaat schijfruimte te kort komen is dat een uitkomst.

De nieuwe versie van Gmail voor Android biedt de mogelijkheid om bijlagen in e-mails op te slaan in Google Drive, je hoeft hierdoor niet lokaal de bijlagen te bewaren en dat kan een hoop schijfruimte schelen. Je kan de bijlagen daarna op elk apparaat dat Google Drive ondersteunt, of via je webbrowser, de bestanden bekijken.

Ook is er een nieuw navigatiemenu toegevoegd, dat beschikbaar is via een simpele veegbeweging en heeft Google de ondersteuning voor talen als Arabisch en Hebreeuws, die van rechts naar links gelezen moeten worden, verbeterd. Tot slot biedt Google een beter uitleg waarom berichten in de spambox belanden. De update is nu beschikbaar en zal de komende dagen gefaseerd worden uitgerold naar alle Android-gebruikers.