1 min

Gisteren heeft Microsoft een nieuwe Surface Pro-tablet geïntroduceerd. Eigenlijk werd naast die tablet vooral gerekend op de introductie van een kleinere Surface-tablet. Zover is het echter niet gekomen en het lijkt erop dat dat komt doordat Microsoft geen bestaansrecht voor de tablet zag.

Een kleinere Surface-tablet leek er al lange tijd aan te komen, de eerste concrete geruchten over dit apparaat kwamen een jaar geleden al naar buiten. Het leek er sterk op dat de Surface mini deze week aangekondigd zou worden, Microsoft gaf op een uitnodiging voor een Surface-evenement namelijk aan iets kleins te willen tonen.

Desondanks is het er niet van gekomen, hoewel Microsoft waarschijnlijk wel degelijk zo’n tablet in ontwikkeling heeft gehad. Topmensen zoals CEO Satya Nadella en Stephen Elop hadden er geen vertrouwen in dat de Surface mini succesvol zou worden.

De Surface mini kon zich naar verluidt in functionaliteit niet onderscheiden van andere kleine tablets, wat niet in de minste plaats wordt veroorzaakt door Windows RT, waarvoor geen grote variatie aan apps beschikbaar is. Microsoft lijkt zich bovendien te willen richten op het aanbieden van tablets die de computer en laptop kunnen vervangen. De Surface Pro 3 is daar een perfect apparaat voor, als we Microsoft mogen geloven.