Microsoft heeft een video gepubliceerd waarin Windows Phone 8.1 wordt gedemonstreerd. Zaken als Cortana, het startscherm, het nieuwe toetsenbord en het notificatiecentrum passeren de revue in de video.

Een vrijwel volledige versie van Windows Phone 8.1 (review) is al enige tijd beschikbaar voor geïnteresseerden (tutorial), op 24 juni zal Microsoft beginnen met de uitrol van de uiteindelijke versie. Mensen die zich niet willen wagen aan de nu beschikbare build moeten het voorlopig dus nog even doen met hetgeen Microsoft zelf publiceert.

In de video bespreekt Microsoft onder andere de spraakassistent Cortana, die helaas niet in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Verder komen onder andere de nieuwe mogelijkheden van het startscherm aan bod, daarin kan een achtergrond worden ingesteld en een extra rij tegels worden toegevoegd. Microsoft behandelt ook zaken zoals het nieuwe toetsenbord en het notificatiecentrum dat met de update geïntroduceerd wordt.

In een tweede video presenteert Microsoft het mobiele besturingssysteem voor gebruikers die er volledig onbekend mee zijn.