1 min

Toshiba heeft de Encore 2 gepresenteerd, het gaat om een Windows 8.1-tablet met een scherm van 8 of 10 inch. Met een lage prijs hoopt Toshiba een interessant alternatief voor goedkope Android-tablets aan te bieden.

De Toshiba Encore 2 is mogelijk de eerste tablet met Windows 8.1 with Bing die op de markt zal verschijnen. Microsoft kondigde deze gratis Windows-versie onlangs aan en stelde dat tablets dankzij deze software goedkoper konden worden. Dat lijkt inderdaad het geval, want de Encore 2 van 8 inch heeft in de Verenigde Staten een adviesprijs van 199 dollar gekregen. De Encore (review) kreeg destijds een adviesprijs van 299 euro.

Toshiba voorziet beide tablets van een scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Verder is er een quad-core Intel Atom-processor en 32GB opslagruimte. Dankzij een micro SD-slot is het ook mogelijk om de opslagruimte uit te breiden. De Encore 2 van 8 inch heeft 1GB werkgeheugen, de 10 inch-versie het dubbele.

Op dit moment is het nog niet bekend of Toshiba de Encore 2 ook naar Europa zal brengen. In de Verenigde Staten verschijnen de Encore 2-tablets in juli in de winkels.