De opleving van HTC lijkt maar van korte duur nu er nieuwe financiële cijfers bekend zijn. In mei zag HTC de omzet in vergelijking tot een jaar eerder met bijna 27,5 procent krimpen.

In vergelijking met een jaar eerder deed HTC het in april relatief goed, het Taiwanese bedrijf liet toen een omzet van plus 13 procent noteren. In vergelijking met een maand eerder was er zelfs een stijging van 36 procent. Die positieve kentering zet HTC in mei helaas niet door, want in vergelijking met april 2013 krimpt de omzet nu met 27,37 procent. Ten opzichte van de maand ervoor bedraagt de daling 4,6 procent.

De cijfers zijn waarschijnlijk een teleurstelling voor HTC. Het Taiwanese bedrijf noteerde in het derde kwartaal van 2013 voor het eerst een verlies. In het vierde kwartaal behaalde HTC winst, mede vanwege de verkoop van aandelen in Beats Electronics, om in het eerste kwartaal van 2014 weer een verlies te noteren. Het is nu de vraag of HTC ook in het tweede kwartaal in de rode cijfers zal bivakkeren.

Het bedrijf bracht begin april de One M8 (review) op de markt, waarmee het de concurrentie aan wil gaan met de vlaggenschepen van Samsung en Sony. HTC introduceerde onlangs ook de One mini 2 en vandaag werd de One E8 officieel getoond. Wellicht weten die toestellen de komende tijd nog potten te breken.