1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt HTC financieel gezien weer enigszins voor de wind te gaan. Het Taiwanese bedrijf heeft inmiddels voor de tweede maand op rij een hogere omzet behaald ten opzichte van een maand eerder. Waarschijnlijk is het hernieuwde succes van HTC te danken aan goede prestaties van de One M8.

Ten opzichte van een jaar eerder heeft HTC in april een omzetvergroting van 12,7 procent geboekt. In maart kon HTC eveneens een hogere omzet noteren. Het eerste kwartaal van 2014 was in zijn geheel nog niet beter dan in 2013: de omzet is omgerekend met een krappe 800 miljoen euro gedaald. Ook voor het tweede kwartaal verwacht HTC ondanks het goede begin 410 miljoen euro minder omzet te behalen.

In het tweede kwartaal van 2014 verwacht HTC weer winst te maken en dat moet de rest van het jaar ook zo blijven. Dat wil het Taiwanese bedrijf bereiken door effectieve marketing toe te passen. Onlangs gaf een bestuurslid van HTC al aan dat het bedrijf de plank in dat opzicht had misgeslagen.

De One M8 (review) moet volgens topman Chia-lin Chang beter gaan presteren dan zijn voorganger. De One M7 (review) was HTC’s bestverkochte smartphone tot nu toe, maar werd wel minder vaak verkocht dan van tevoren verwacht was.