1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Denon heeft deze week het HEOS-audiosysteem geïntroduceerd. Met HEOS gaat Denon een alternatief voor de populaire producten van Sonos aanbieden.

Net als Sonos’ systeem is Denon te installeren als een audiosysteem voor meerdere ruimtes. Volgens Denon is er maar liefst acht jaar aan het HEOS-systeem gewerkt, het bedrijf beweert dat zelfs de grootste audioliefhebber verguld zal zijn met HEOS.

Daartoe heeft Denon er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de muziek perfect gesynchroniseerd wordt wanneer deze in meerdere ruimtes wordt afgespeeld. HEOS wordt aangesloten op het WiFi-netwerk van de gebruiker, de af te spelen muziek wordt zodoende dus digitaal aangeleverd. Indien nodig zijn er accessoires beschikbaar om het bereik van het WiFi-netwerk te versterken.

Voor de aansturing levert Denon natuurlijk applicaties voor de meest populaire mobiele platformen. Momenteel is er ondersteuning voor Android en iOS. Via de app is muziek vanuit het apparaat zelf af te spelen, maar bijvoorbeeld ook vanuit een externe bron zoals een netwerkschijf of streamingdiensten zoals Spotify en Deezer. Middels een USB-poort kan je ook een externe harde schijf op HEOS aansluiten.

HEOS zal in augustus op de markt verschijnen, de adviesprijzen variëren tussen de 299 en 599 euro. Denon benadrukt dat de verkoop alleen via officiële partners verloopt. In 2015 verwacht Denon ook uitbreidingssets met voorversterkers en versterkers op de markt te brengen.