1 min Devices

iOS 8 biedt applicaties aan op basis van locatie

Nu de eerste bètaversie van iOS 8 beschikbaar is, komen kleine details naar buiten waarvoor Apple in de toch al lange keynote geen ruimte meer zag om te bespreken. Zo blijkt dat de nieuwste versie van het mobiele platform op basis van locatie bepaalde apps klaarzet op het vergrendelscherm.

Ben je bijvoorbeeld in de buurt van een Starbucks-filiaal of een Apple Store, dan staat de applicatie links onderin het scherm alvast klaar op het vergrendelscherm. Daarvoor hoef je de app niet geïnstalleerd te hebben, in dat geval word je namelijk doorverwezen naar de App Store om dat alsnog te doen. Om de veiligheid te bewaren kan vanaf het vergrendelscherm alleen de specifieke app geopend worden in de App Store.

Door op basis van locatie een specifieke applicatie aan te bieden weet Apple de iPhone net wat slimmer te maken, omdat het heel relevant kan zijn. Met de Starbucks- en Apple Store-app is het bijvoorbeeld mogelijk om betalingen te doen. De functie kan bijvoorbeeld ook in de bioscoop of bij een concertzaal van pas komen om je kaartje te tonen.

iOS 8 biedt applicaties aan op basis van locatie

Bron:Mac Rumors