Nokia zal in juni met een opvolger van de Nokia X-smartphones met Android komen, dat meldt BGR India. De nieuwe reeks zal in de week van 23 juni worden gepresenteerd, meldt de site.

Inmiddels is de Nokia X2 -zoals we het apparaat voorlopig noemen- al meermaals in het geruchtencircuit voorbijgekomen. Zo zou de smartphone uitgerust worden met een fysieke knop om terug naar het hoofdscherm te gaan. De Nokia X heeft enkel een terugknop, door die lang ingedrukt te houden ga je ook terug naar het hoofdscherm, maar dat zouden veel gebruikers niet begrijpen.

Vorige week lekten ook de mogelijke specificaties van de Nokia X2 uit. Zo zou de smartphone worden uitgerust met een Snapdragon 200-chipset met een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz. Ook werd melding gemaakt van een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels, 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Het camerawerk moet komen van een sensor met een resolutie van 5 megapixel op de achterkant en 0,3 megapixel voorop.

De Nokia X-reeks is vooralsnog gericht op opkomende markten. Nokia heeft de Nokia X, Nokia X+ en Nokia XL niet in de Benelux uitgebracht.