Het lijkt er dan toch echt van te komen dat Nokia een Android-smartphone lanceert. Het Finse bedrijf heeft aangekondigd dat er een livestream zal zijn en de aankondiging ging gepaard met een illustratie die een ‘X’ toont, verwijzende naar Nokia X, zoals het apparaat waarschijnlijk genoemd wordt.

Officieel is nog niet bevestigd dat Nokia op de proppen komt met een Android-smartphone, maar er zijn de afgelopen maanden al vele aanwijzingen opgeduikeld. Nu begint Nokia ook zelf met aanwijzigingen te strooien die erop duiden dat het bijna zover is. Nokia zal een livestream van de persconferentie in Barcelona bieden en het heeft er alle schijn van dat de Nokia X daar zijn opwachting maakt.

De Nokia X lijkt een relatief goedkope Android-smartphone te worden. Nokia zou gekozen hebben voor een dual-core Qualcomm-processor die tikt op 1GHz en ondersteund wordt door 512MB werkgeheugen. Verder bevat het toestel een scherm van 4 inch.

Hoewel de Nokia X wordt voorzien van Android, zal dat afgaande op uitgelekte screenshots een flink aangepaste variant zijn. De Google Play Store is niet beschikbaar en het uiterlijk doet veel denken aan Microsoft’s interface van Windows en Windows Phone.