1 min

Als je Update 1 voor Windows 8.1 nog niet geïnstalleerd hebt, val je vanaf deze maand buiten de boot bij nieuwe updates voor Microsoft’s besturingssysteem. De aanwezigheid van Update 1 is een vereist voor de installatie van nieuwe updates.

Dat Microsoft deze eis zou gaan hanteren was al duidelijk bij de uitgave van Update 1 (review), een woordvoerster heeft nu bevestigd dat de maatregel vanaf heden in werking is gesteld. De nieuwe updates die Microsoft vandaag vrijgeeft kunnen dus niet geïnstalleerd worden zonder de grote update, sterker nog: zij zullen überhaupt niet zien dat er een update beschikbaar is.

Het niet installeren van de meest recente updates is volgens Microsoft een keuze, maar zorgt er natuurlijk wel voor dat niet alle kwetsbaarheden gedicht zijn. Als Microsoft nieuwe updates uitgeeft, wordt voor hackers juist duidelijk waar die eventuele kwetsbaarheden zich bevinden.

Als je niet weet of je Update 1 voor Windows 8.1 hebt geïnstalleerd, kan je het beste kijken of je een aan/uitknop en een zoekglas in de rechterbovenhoek van je scherm ziet, als je in de Modern UI zit. Je komt in de Modern UI door de Windows-knop in te drukken.