1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hacker George Hotz, ook bekend onder het pseudoniem Geohot, heeft voor Android een universele root-methode uitgebracht onder de naam Towelroot. De methode werkt volgens de hacker op alle apparaten met een kernel ouder dan 3 juni jongstleden en zonder beveiligde partitie.

Met Towelroot is elke gebruiker in staat om zijn of haar toestel eenvoudig van een root te voorzien. De root is eigenlijk bedoeld voor de AT&T-versie van de Samsung Galaxy S5 (review), maar zou volgens de hacker op vrijwel alle Android-toestellen moeten werken. De methode is mogelijk dankzij het gebruik van een fout in Android, die vermoedelijk in een nieuwe kernelversie is opgelost. Geohot geeft zelf niet aan welke bug wordt misbruikt.

Voor het rooten is de installatie van een .apk-bestand vanaf de website van Geohot vereist. Volgens de hacker werkt de methode op zo goed als alle toestellen, afgezien van apparaten met een kernelversie nieuwer dan 3 juni of waarbij de systeem-partitie beschermd is. Dit laatst zou bij een aantal toestellen van HTC en Motorola het geval zijn.