1 min

Een ontwikkelaar van de Nexus S heeft root-toegang gekregen tot de Google Nexus S op de dag dat die telefoon uitkwam. Hierdoor is het mogelijk om applicaties op een telefoon te installeren die normaal meer rechten nodig hebben.

De ontwikkelaar genaamd ‘Koush’ kreeg binnen een paar uur toegang tot de Nexus S. Met roottoegang is het mogelijk om apps op een telefoon te installeren die meer rechten nodig hebben dan toegestaan.

Nadat de verkoop in Amerika gestart was, plaatste Koush op het forum van xda-developers een handleiding waarmee gebruikers roottoegang tot de telefoon kunnen krijgen. De methode die Koush gebruikt installeert meteen een nieuw recovery-menu. Hierdoor moet het gemakkelijker worden om in de toekomst custom-ROM’s op te plaatsen.

Het is nu tevens mogelijk om systeembestanden van het toestel uit te lezen op een computer. Ontwikkelaars kunnen die bestanden gebruiken om Android 2.3 te porten naar toestellen waar die versie van het besturingssysteem momenteel nog niet op draait. De Nexus S vertoont veel overeenkomsten met de Samsung Galaxy S en is daarmee ook een geschikte kandidaat om over de port te beschikken.