Vanavond heeft Sonny Dickson een foto gepubliceerd van een nieuwe iPad met vingerafdruksensor of zoals Apple het noemt Touch ID. Op basis van het gewicht lijkt het te gaan om de iPad Air 2 of iPad 6. Hoe Apple de nieuwe iPad precies gaat noemen blijft nog even gissen, wij houden het voor het gemak maar even op iPad Air 2.

De nieuwe iPad die op de foto is afgebeeld is een stukje zwaarder dan de huidige iPad Air. Op de foto lezen we 484 gram, terwijl de huidige iPad Air 469 gram weegt, een verschil van 15 gram. Dit kleine verschil heeft mogelijk te maken met de aanwezigheid van Touch ID, de vingerafdruksensor van Apple. Hierdoor is de iPad straks net als de iPhone 5S (review) met een vinger te ontgrendelen in plaats van een code.

Hoewel de iPad op de foto veel weg heeft van de huidige iPad Air, zullen er ongetwijfeld nog wat meer kleine verschillen zijn. Gezien de foto is geplaatst door Sonny Dickson gokken we erop dat het gaat om een legitiem lek, maar het zou zomaar kunnen dat we hier een iPad Air zien met wat Photoshop-kunsten. Oordeel zelf en bekijk bovenstaande foto!