2min

Later deze maand zal Apple vermoedelijk de opvolger van de iPad Air presenteren. Het is nog afwachten wat voor naam de Amerikaanse fabrikant zal hanteren, maar wat betreft het uiterlijk zijn de verrassingen waarschijnlijk ontnomen doordat foto’s van een dummy-exemplaar zijn gepubliceerd.

Op de foto’s van de dummy zijn kleine wijzigingen te zien. Zo is de Home-knop vervangen door een Touch ID-vingerafdrukscanner. Ook is te zien dat de volumeknoppen in de behuizing verzonken zijn, dat de microfoons op een andere locatie zitten en dat de inkepingen voor de speakers gewijzigd zijn.

Een opmerkelijke verandering is dat het glas aan de zijdes een ronding heeft gekregen, net als bij de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) het geval is. Uit de foto’s wordt overigens niet helemaal duidelijk of het scherm nou echt een bolling heeft, wellicht is het optisch bedrog.

Aan de hand van interne bronnen werd gisteren beweerd dat de nieuwe iPad Air een halve millimeter dunner wordt. Dit is onmogelijk op te maken uit de foto’s van de dummy, maar de overige beweringen lijken wel te kloppen aan de hand van deze foto’s.

De nieuwe iPad Air wordt vermoedelijk op 16 oktober uit de doeken gedaan.