2min

Zoals verwacht heeft Apple vanavond de iPad Air 2 aangekondigd. De nieuwe iPad is 6,1 millimeter dik, dat is 18 procent dunner dan de vorige iPad Air. Dankzij de Apple A8X-chipset gaat de snelheid wederom flink omhoog. Ook voegt Apple de Touch ID-sensor aan beide tablets toe.

Scherm beter bruikbaar in buitenlucht

Het scherm is 56 procent minder reflectief dan dat van voorgaande iPads, waardoor het gebruik in de buitenlucht een stuk makkelijker wordt. Omdat het scherm aan de beschermlaag is geplakt, is de ruimte ertussen verwijderd waardoor de iPad Air 2 een stuk dunner is.

Apple A8X-chipset

Apple heeft de nieuwe tablet uitgerust met de nieuwe Apple A8X-chipset, een opgevoerde variant van de Apple A8-chipset die in de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) te vinden is. De GPU in de Apple A8X-chipset is 180 maal sneller dan die in de originele iPad te vinden was.

Camera ondersteunt slowmotion

De camera op de achterzijde is een upgrade ondergaan, deze schiet nu foto’s in 8 megapixel. De afzonderlijke pixels hebben een grootte van 1,12 micron. Het verwerken van foto’s wordt gedaan door de Apple A8X-chip. Voor het opnemen van video’s is er de mogelijkheid om in Full HD op te nemen, of slowmotion in HD met 120 beelden per seconde.

Ook in goud

De nieuwe iPad komt in een nieuwe kleurvariant: goud. Daarmee wordt het aanbod qua kleuren gelijkgetrokken met de huidige iPhones. Naast goud zijn de spacegrijze en zilverkleurige iPads opnieuw in het aanbod terug te vinden.

Voorzien van iOS 8.1 & Touch ID

Apple voorziet de iPad Air 2 vanuit de fabriek met iOS 8.1, wat een kleine update voor iOS 8 (review) is. Dankzij de toevoeging van Touch ID is het mogelijk om de tablet en apps te ontgrendelen met je vingerafdruk, ook kun je betalingen doen.

Beschikbaarheid

De iPad Air 2 komt beschikbaar met 16, 64 en 128GB opslagruimte en kost respectievelijk 499, 599 en 699 euro. Voor ondersteuning voor mobiele netwerken moet 120 euro extra worden neergeteld. De nieuwe tablet is terug te vinden in de Online Apple Store, maar kan op het moment nog niet besteld worden.

Update
Prijzen waren bij publicatie nog niet beschikbaar, maar zijn nu toegevoegd.