1 min

Bronnen binnen de productieketen hebben aan DigiTimes laten weten dat er een prijzenoorlog op komst is in de SSD-markt. De fabrikanten van SSD’s zouden zowel de productie als uitleveringen van SSD’s flink hebben opgeschroefd. De prijzen van SSD’s dalen al langere tijd, maar mogelijk gaan we binnenkort echt stuntprijzen zien.

Volgen de bronnen van DigiTimes zouden Intel, Kingston, Micron, Samsung en Sandisk zich opmaken voor een prijzenoorlog. Zo zou Micron de levering van geheugenchips aan derde partijen hebben teruggeschroefd om meer SSD’s van het eigen merk Crucial te produceren.

Op dit moment zijn Samsung en Sandisk de grootste spelers op de SSD-markt, maar Kingston zou ernaar streven om op korte termijn niet langer onder te doen voor de twee eerder genoemde. Kingston zou de productie willen opvoeren naar 600.000 stuks per maand, het bedrijf is echter wel afhankelijk van Micron voor de geheugenchips.

Of de bronnen van DigiTimes het bij het rechte eind hebben is nog even afwachten. Verder laat DigiTimes weten dat nu Intel in de nieuwe 9-series ook ondersteuning biedt voor de nieuwe M.2 SSD’s, de fabrikanten in de tweede helft van 2014 waarschijnlijk ook gaan overstappen op dit formaat. Op termijn is de kans groot dat de M.2 SSD’s die ondersteuning bieden voor zowel PCIe als SATA de huidige 2,5 inch SATA-schijven zullen vervangen.