2min

Huawei heeft zojuist een nieuw toestel gepresenteerd met de naam Honor 6 of Glory 6. Mogelijk krijgt het toestel een andere naam in andere delen van de wereld. Wat de plannen van Huawei precies zijn met dit nieuwe topmodel is onduidelijk want het toestel is vooralsnog alleen voor China gepresenteerd zo lijkt het, maar dat maakt het toestel niet minder interessant.

Huawei heeft zojuist de Honor 6 gepresenteerd, een nieuw topmodel dat qua prestaties de vloer aan veegt met de Samsung Galaxy S5, aldus Huawei. Het toestel beschikt over een chip van eigen makelij, een HiSilicon Kirin 920, welke sneller is dan de Qualcomm Snapdragon 805. De Snapdragon 805 is een nieuwe chip welke we waarschijnlijk gaan zien in nieuwe toestellen die op de IFA in september worden aangekondigd, de huidige topmodellen beschikken meestal over een Snapdragon 801. Huawei lijkt dus grote stappen voorwaarts te hebben gezet qua prestaties. Naast deze krachtige chip is er ook 3GB aan werkgeheugen aanwezig, 16 of 32 GB aan opslagcapaciteit, welke nog uitbreidbaar is via microSD. Daarnaast is er op de achterzijde een 13 megapixel aanwezig met een Sony IMX214 sensor en een dual-LED flitser, op de voorzijde is een 5 megapixel camera geplaatst om selfies te nemen.

Huawei heeft het toestel verder uitgerust met een zeer geavanceerde vorm van 4G, waarmee snelheden tot wel 300 MB/s kunnen worden gehaald. Het toestel beschikt tot slot over een 5 inch Full HD-scherm met hele kleine bezels, rand rond het scherm, want 75,7 procent van de voorkant bestaat uit scherm. Deze bezels zouden dunner dan 3mm zijn.

Het toestel wordt geleverd met Android 4.4.2 en de EMUI-skin 2.3 van Huawei.

Huawei heeft nog geen prijs of beschikbaarheid bekendgemaakt voor de Honor 6. Wel hebben we Huawei om een reactie gevraagd of het toestel naar Nederland gaat komen.