1 min

Huawei heeft in China een nieuwe smartphone gepresenteerd, de Honor 7. Waarschijnlijk zal dit toestel binnenkort ook naar Europa komen maar dan ook door het dochtermerk op de markt worden gebracht. De Honor 7 verschijnt in drie versies waarbij de opslagcapaciteit verschilt en de aanwezigheid van een dualsim-oplossing.

De Honor 7 is een toestel met een metalen behuizing waar een 5,2 inch Full HD-scherm in is geplaatst. De Honor 7 is de opvolger van de Honor 6 (review). De smartphone wordt aangedreven door een HiSilicon Kirin 935-chip die ook in de Huawei P8 is te vinden. Dit is een octacore processor van eigen makelij. Daarnaast is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig. Aan de achterkant heeft Huawei gekozen voor een 20 megapixelcamera van Sony en aan de voorkant is een 8 megapixelcamera aanwezig. Het toestel is verder voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde onder de camera.

Huawei levert het toestel met Android 5.0 Lollipop en Emotion UI 3.1. Het toestel is vanaf 7 juli te verkrijgen in China en waarschijnlijk ergens deze zomer, of vlak na de zomer, ook in Europa. Het toestel is omgerekend verkrijgbaar vanaf 289 euro.