1 min

Gisteren maakte LG bekend dat het eerste Android Wear-horloge van het bedrijf vanaf 8 juli te koop is in België en Nederland. Toen was nog niet duidelijk of het horloge al dan niet ondersteuning biedt voor Nederlands gesproken commando’s, maar vandaag geeft LG aan dat dit niet het geval is.

Tegenover Techzine verklaart LG in een reactie dat de G Watch ondersteuning biedt voor de Duitse, Engelse en Franse taal. LG benadrukt wel dat het mogelijk is om in het Nederlands berichten, zoekopdrachten en locaties voor navigatie in te voeren indien Google Now op je smartphone in het Nederlands is ingesteld.

Doe je dat echter, dan vervalt wel de mogelijkheid om via het spraakcommando "OK Google" een opdracht in te voeren. Via het touchscreen is dat natuurlijk alsnog mogelijk. Voor nu lijken Google en LG geen optimale ondersteuning te kunnen bieden voor onze taal.

De LG G Watch is vanaf 8 juli te koop en heeft een adviesprijs van 199 euro. Mensen die de LG G3 (review) met een abonnement kopen bij BelCompany of Vodafone krijgen het horloge gratis bij de smartphone.