1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het Chinese bedrijf Xiaomi timmert hard aan de weg. In het afgelopen kwartaal werden 15,1 miljoen smartphones verkocht en daarmee zou Xiaomi achter Samsung en Apple de derde plaats in de markt beslaan.

Met een verkoop van 15,1 miljoen toestellen passeert Xiaomi landgenoot Huawei. Dat merk is wel actief in onze regio en heeft het afgelopen kwartaal 13,7 miljoen smartphones verkocht. Samsung en Apple zitten nog stevig in het zadel met respectievelijk 85 en 43,7 miljoen verkochte smartphones.

In de eerste helft van 2014 werden 26,1 miljoen smartphones verkocht door Xiaomi, wat al meer is dan gedurende geheel 2013 verkocht werd. De eerste Xiaomi-smartphone werd drie jaar geleden verkocht, volgend jaar verwacht Xiaomi meer dan 100 miljoen exemplaren over de toonbank te zien gaan.

In België en Nederland is Xiaomi nog geen bekende partij. Dat is ook niet zo verwonderlijk: Xiaomi-toestellen worden voornamelijk in de Aziatische markt aangeboden. Ook daar liggen de toestellen overigens nauwelijks in de winkels omdat Xiaomi direct aan de klant levert.

Xiaomi-toestellen zijn te kenmerken als krachtige Android-smartphones die voor een zeer scherpe prijs van eigenaar verwisselen. Aangezien de toestellen normaliter niet in de winkel belanden haalt Xiaomi in dat opzicht een kostenpost weg, waardoor het bedrijf ook in de kosten kan snijden.