2min Devices

‘Microsoft komt met een Lumia-toestel met Android’

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Microsoft volledig zal afstappen van Windows Phone, maar volgens Evan Blass wordt er wel gewerkt aan een Lumia-toestel dat is voorzien van Android. Nokia bracht al enkele Android-toestellen met een klein prijskaartje uit.

Als Microsoft een Lumia-toestel met Android uit zou brengen, zou het mogelijk gaan om een wat duurder toestel. De Nokia X-apparaten hebben een zeer concurrerende prijs van rond de 100 euro en worden voornamelijk in opkomende markten uitgebracht. In België en Nederland zijn de Nokia X-toestellen bijvoorbeeld niet beschikbaar.

Evan Blass, ook bekend onder Twitter-pseudoniem @evleaks, geeft alleen maar aan dat hij groot nieuws heeft: "Er komt een Lumia met Android aan, van Nokia by Microsoft". Verdere details blijven achterwege. De laatste tijd wordt overigens verondersteld dat Nokia by Microsoft de definitieve merknaam van Microsoft’s smartphones zal worden.

Nokia heeft Android grondig onder handen genomen. Zo goed als geen enkele Google-dienst is nog aanwezig. Zo is Google Search vervangen door Bing, Google Maps moest het veld ruimen voor HERE Maps, enzovoorts. Ook de interface heeft een flinke lik verf gekregen, deze doet meer denken aan die van Windows Phone.

Hoewel Microsoft met Windows Phone nog lang niet zo succesvol is als het bedrijf zou willen, lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf het besturingssysteem naar de achtergrond zal drukken. Het Amerikaanse bedrijf heeft miljarden uitgegeven om Windows Phone tot een succes te maken en boekt daarin steeds meer succes. Qua marktaandeel is Windows Phone het derde mobiele besturingssysteem, volgend op Android en iOS.

Bron:@evleaks