2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Asus heeft weer een nieuwe Padfone geïntroduceerd, ditmaal gaat het om de Padfone S. De Asus Padfones zijn smartphones welke zo zijn ontworpen dat ze in een tabletbehuizing kunnen worden geschoven, waarna het apparaat als tablet kan worden gebruikt. Tot een enorm verkoopsucces heeft dit tot op heden niet geleid maar Asus houdt vast aan het product en introduceert vandaag een nieuw model, de Padfone S.

De Padfone S bestaat uit een smartphone met een 5 inch-scherm met een schermresolutie van 1920 1080 pixels. Aan de binnenkant is een krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip aanwezig die ook in de HTC One M8 (review), LG G3 (review), Samsung Galaxy S5 (review) en Sony Xperia Z2 (review) is te vinden. Aan de prestaties hoeft dus niet te worden getwijfeld, verder is er 2 GB aan werkgeheugen aanwezig, 16 GB aan opslagcapaciteit en een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera een de voorzijde.

Asus heeft er tot slot voor gekozen dat de smartphone draadloos kan worden opgeladen via de Qi-standaard waar ook alle andere fabrikanten tot op heden gebruik van maken. Ook is er ondersteuning voor 4G-netwerken en draait het toestel op Android 4.4 KitKat met de Asus ZenUI-skin.

Bij deze Padfone S krijgt je echter niet alleen een smartphone, je krijgt ook een tabletomhulsel, dit is een tablet met een 8,9 inch scherm waar de smartphone in kan worden geschoven. Vervolgens wordt het beeld niet langer op het 5 inch scherm getoond maar op het 8,9 inch scherm. In de tablet zit echter geen processor of opslagcapaciteit, het enige wat in de tablet is te vinden is een extra accu, een 1 megapixel-camera en het scherm. Zonder de smartphone is de tablet dus waardeloos, omdat deze niet zelfstandig kan opereren.

Asus verwacht de Padfone S na de zomer in Nederland en België te kunnen leveren, maar weet nog niet voor welke prijs. Voorgaande edities hadden een prijskaartje rond de 800 euro.