2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Asus komt met een Padfone op de markt die standaard in principe alleen een smartphone is, maar met enkele accessoires eenvoudig is om te bouwen tot tablet en zelfs tot laptop. Asus kiest hiermee voor een hele andere strategie dan de concurrentie.

De Asus Padfone is een smartphone met een 4,3 inch Super AMOLED qHD scherm, welke wordt aangedreven door een dual-core S4 snapdragon processor en Adreno 225 GPU. Verder beschikt de smartphone over een 8 Megapixel camera met LED-flitser. De smartphone kent een standaard opslagcapaciteit van 16GB welke is uit te breiden via microSD. Verder beschikt het toestel over de nodige connectiviteit die we gewend zijn zoals Bluetooth 4.0, HDMI, GPS, A-GPS, HSPA+, WCDMA en natuurlijk WiFi. Het toestel heeft geen ondersteuning voor LTE. Het toestel heeft een batterij van 1520 mAh.

De smartphone op zich is leuk maar verder niet heel erg bijzonder. Het bijzondere aan de Asus smartphone is dat die slecht 9,2mm dik is en in een tablet behuizing kan worden gestoken, waardoor de smartphone ineens geen smartphone meer is maar een tablet. Deze behuizing beschikt over een 10,1 inch touchscreen met een resolutie van 1280×800 pixels en een eigen batterij. Hierdoor is de batterijduur van de smartphone ineens 9x zo groot. Ook komt er een stylus beschikbaar voor deze tablet van Asus, of die standaard wordt meegeleverd is vooralsnog onduidelijk.

Of dat nog niet alles is zal Asus ook nog met een keyboard-dock komen voor deze Pad-tablet. Hierdoor de smartphone niet alleen worden omgetoverd in een tablet maar ook in een laptop. Mogelijk krijgt deze keyboard-dock ook weer zijn eigen batterij waardoor deze combinatie nog langer meegaat op één volledige acculading. In elk geval moet de Padfone in april in de schappen komen te liggen, of dat ook voor Nederland geldt is nog onduidelijk.