1 min

Op bovenstaande foto is waarschijnlijk het volgende high-end toestel van Motorola te zien en de opvolger van de Moto X. De opvolger zou de naam Moto X+1 gaan dragen en een scherm van 5,1 inch krijgen met een schermresolutie van 1920×1080 pixels. Op de afbeelding draait het toestel al op de nieuwe Android L-versie die momenteel nog in een testfase verkeerd.

Het toestel op de foto is volledig beplakt met witte tape om niet alles prijs te geven en eventuele namen, logo’s en dergelijke af te plakken. De afbeelding komt uit de video van TK Tech News. Daarin werd het vergelijken met een Nexus 5 en was goed te zien dat het toestel iets groter is dan de Nexus 5 en ook over een beter beeldscherm beschikt.

Motorola heeft zelf aangegeven dat we een nieuw high-end toestel deze zomer kunnen verwachten. Grote vraag is dan natuurlijk altijd wanneer precies in de zomer. Veel fabrikanten kiezen ervoor om tijdens de IFA in Berlijn nieuwe toestellen te presenteren. De IFA vind begin september plaats, maar Motorola is meestal de grote afwezige op deze beurs.

Ook is het nog even de vraag of Motorola dit toestel onder Google gaat presenteren of dat er wordt gewacht tot Motorola eigendom is van Lenovo. Lenovo hoopt de overname van Motorola kort na de zomer af te ronden, of dat ook gaat lukken is onduidelijk. Hieronder is de video van TK Tech nieuws te zien.