1 min

De Android- en iOS-applicaties voor Google Maps worden komende week uitgebreid met een "Ontdek-knop" die, op basis van tijdstip en weersomstandigheden, toepasselijke activiteiten en plaatsen in de omgeving van de gebruiker weergeeft.

De ontdek-knop zal rechts onderaan op de kaart verschijnen. Wanneer een gebruiker op het tabje klikt, krijgt hij of zij een overzicht van restaurants, parken en andere aanbevolen activiteiten in de buurt. De gebruiker kan zelf de afstand waarbinnen de resultaten worden weergegeven bepalen, van 5 minuten lopen tot 20 minuten autorijden. Tevens worden de resultaten aangepast aan context, zoals het moment van de dag en het weer.

Wanneer de gebruiker op een locatie is gearriveerd, heeft hij toegang tot extra informatie zoals restaurant reviews en, indien hij of zij zich op een station bevindt, vertrektijden van treinen. Bovendien is het mogelijk de bezochte locatie op te slaan, zodat in de toekomst de suggesties en informatie worden aangepast op plaatsen die de gebruiker daadwerkelijk bezoekt. Voor optimale resultaten in Explore dient de gebruiker dus wel zijn locatie en locatiegeschiedenis met Google te delen.