2min

Huawei doet het goed op de smartphone-markt, het bedrijf heeft een groei weten te realiseren van 62 procent over de eerste helft van 2014 in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf ligt ook aardig op schema om het doel van 80 miljoen toestellen te halen dit jaar.

Huawei heeft dit jaar tot op heden 34,27 miljoen toestellen verscheept, het doel voor dit jaar is om 80 miljoen toestellen te verschepen. Met de feestdagen nog te gaan is dat een prima vooruitzicht en is de kans groot dat Huawei de 80 miljoen toestellen wel gaat halen.

Huawei is op dit moment een van de snelste groeiende smartphone-fabrikanten, een markt die nog steeds wordt gedomineerd door Apple en Samsung. Huawei laat weten: "We zijn vooral sneller gegroeid in het Midden-Oosten en Afrika en in Latijns-Amerika, daar groeide we het tweede kwartaal met respectievelijk 275 procent en 550 procent in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar geleden."

Van de 80 miljoen smartphones die Huawei dit jaar wil verschepen zal waarschijnlijk 20 procent in de midrange en high-end categorie vallen. De overige 80 procent zijn goedkope budget smartphones. Vorig jaar was dat slechts 16 procent. Huawei had in het eerste kwartaal van dit jaar een wereldwijd marktaandeel van 4,7 procent, wat goed is voor de derde plaats. Op de eerste plaats stond Samsung met 30,8 procent en tweede stond Apple met 15,2 procent. Samsung heeft al laten weten dat het een zwakker kwartaal achter de rug heeft, de vraag is nog even hoe de marktverhouding er op dit moment uit ziet. Het IDC heeft deze cijfers nog niet bekendgemaakt.