LG en Samsung verkopen al enige tijd zogenaamde curved 4k-televisies, deze televisies met een gebogen scherm moeten een betere kijkhoek en kijkervaring bieden. Gezien het succes dat LG en Samsung ermee hebben komt nu ook Sony met curved 4K-televisies op de markt, een 65 en een 75 inch model.

Sony brengt ook curved 4k-televisies op de markt, 4k-televisies (Ultra HD) verkoopt Sony al enige tijd, maar daar komen nu ook modellen bij met een gebogen scherm. De Sony S90 curved 4k-televisies zijn wel minder gebogen dan die van de concurrentie, daarnaast kiest Sony voor flinke formaten. Met 65 en 75 inch zijn de gebogen schermen van Sony aardig groot en zeker niet geschikt voor elke huiskamer, Samsung heeft bijvoorbeeld ook een curved model van 55 inch. De meeste mensen vinden 55 inch echter al vrij groot en daar gaat Sony dus ruimschoots overheen. Het 65 inch scherm heeft een beelddiagonaal van 162,5 centimeter en het 75 inch model een diagonaal van 187,5 centimeter.

De televisies zijn voorzien van een Ultra HD-scherm met Sony’s eigen Triluminos-technologie. Daarnaast beschikken de schermen ook over "X-tended dynamic range", wat moet zorgen voor een betere zwarte kleurweergave. Ook kunnen de Sony televisies het beeld opschalen naar 4K wanneer het aangeleverde signaal nog niet van die kwaliteit is.

Sony heeft nog geen prijzen bekendgemaakt van de twee nieuwe modellen, maar vergelijkbare modellen van Samsung kosten zo’n 5000 en 8000 dollar. Goedkoop zullen de televisies dus zeker niet zijn.