1 min

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat de wearables ook beschikbaar zouden komen met een ander fitness doel. Een zogenaamde 18plus wearable is nu aangekondigd, de SexFit. Deze cockring kan met Bluetooth worden verbonden aan je smartphone en kan in combinatie met een meegeleverde app worden geconfigureerd en gegevens delen. Zo kan je je "oefeningen" meten en je prestaties in de gaten houden.

De SexFit is de eerste fitness tracker voor in bed en biedt allerlei mogelijkheden die normale fitness trackers ook bieden. Zo kan je je "oefeningen" uploaden en je prestaties vergelijken met voorgaande keren. Inclusief hoeveel calorieën je verbrand hebt en het aantal bewegingen per minuut. Het is zelfs mogelijk om de SexFit zo te configureren dat er bij een stabiel bepaald ritme meer lampjes gaan branden op de ring, op die manier weet de gebruiker dat hij een goed ritme te pakken heeft.

De ring is verder ook in staat om te trillen en heeft ingebouwde pedometer die de bewegingen meet. Op dit moment heeft het bedrijf achter de SexFit, Bondara, het prototype nog in ontwikkeling maar hoopt eind 2014 de eerste testen te kunnen gaan doen, waarna het product ongetwijfeld in 2015 op de markt moet komen. Het plan is om de cockring in het zwart en paars op de markt te brengen.

Het bedrijf heeft nog niets laten weten over de gebruikte software, maar we vermoeden dat ze geen gebruik zullen maken van Android Wear.