1 min

Sony heeft besloten om een sterkere focus te leggen op draagbare gadgets. Allereerst komt het merk met een draagbare gadget die meer doet dan alleen je fysieke activiteiten registreren.

Sony’s nieuwe SmartBand is het eerste product in Sony’s nieuwe SmartVision productlijn. Deze lijn van producten moet gaan bestaan uit artikelen die meer kunnen dan de gemiddelde smartwatch. Met de SmartBand gaat Sony de concurrentie aan met andere draagbare gadgets zoals de Nike Fuelband, Fitbit Wearable en LG’s Lifeband Touch.

De Sony SmartBand is een armbandje van rubber met daarin een verwijderbare kern. De kern houdt je activiteiten in de gaten, kan gebruikt worden als wekker, en kan automatisch aantekeningen maken van wat je allemaal doet. Daarnaast kan de SmartBand verbonden worden met een Android-telefoon, waarna deze SmartBand trilt als er meldingen binnenkomen.

Naast het vastleggen van je bewegingen legt de SmartBand ook zaken zoals bekeken media en andere informatie vast om te bepalen hoe je je voelt en wat je doet. Met behulp van de Lifelog-app voor Android worden dit soort zaken inzichtelijk gemaakt.

Sony geeft aan dat de verwijderbare kern "weleens de kleinste gadget kan zijn die Sony ooit heeft gemaakt." De band die om de kern heen moet zal in 8 kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om de SmartBand aan te pasen aan je kleding en smaak.

Sony heeft nog geen prijs bekendgemaakt. Wel is duidelijk geworden dat het apparaat in de lente op de markt moet komen.