Tijdens het Mobile World Congress zal HTC met een wearable op de proppen komen. Het lijkt erop dat het niet om een smartwatch zal gaan. De wearable zal zich bovendien voornamelijk richten op fitness en gezondheid, zo meldt een ingewijde bron aan Forbes.

Met de komst van Android Wear en de Apple Watch lijkt de markt voor wearables zich voornamelijk richting smartwatches te bewegen. HTC wil het echter over een andere boeg gooien en zal met een wearable komen die zich richt op fitness en gezondheid. Het lijkt erop dat het apparaat niet voorzien wordt van Android Wear.

HTC is openlijk al lang bezig met de ontwikkeling van een wearable. Het lijkt er ook op dat er al meerdere concepten zijn afgeschoten en dat het bedrijf steeds weer terug naar de tekentafel is gegaan. De vraag blijft of HTC er nu uiteindelijk in slaagt om met een sterk product op de proppen te komen.

Voor de wearable is volgens de bron samengewerkt met het bedrijf Under Armour, waardoor de wearable ongetwijfeld gekoppeld kan worden aan de Record-app van dat bedrijf. et deze app kunnen allerlei sportieve gegevens over gebruikers worden vastgelegd en wordt de gebruiker uitgedaagd meer te bewegen.

Naar verwachting wordt de wearable op 1 maart aangekondigd. HTC organiseert op die dag een persconferentie.