Acer heeft een nieuwe Chromebook aangekondigd. De Chromebook 13 biedt een lange accuduur, wat volgens de fabrikant wordt bereikt door gebruik te maken van de Nvidia Tegra K1-processor.

De Acer Chromebook 13 moet een accuduur van dertien uur bieden en beschikt verder over een schermresolutie van 1366 bij 768 pixels, op een schermgrootte van 13,3 inch. Een versie met Full HD-resolutie en elf uur aan accuduur zal iets duurder worden.

Verder is de behuizing van de Chromebook 13 volgens Acer 18 millimeter dik en weegt de laptop 1,5 kilogram. Qua aansluitingen kan men rekenen op een HDMI-poort en tweemaal USB 3.0. De processor wordt niet gekoeld met een ventilator, terwijl ook gebruik wordt gemaakt van SSD-geheugen. Daardoor is de Chromebook 13 geheel stil.

Er komen vier modellen van de Chromebook 13 in omloop, waarbij gekozen kan worden uit beide schermresoluties en 13 of 32GB opslagruimte. De Chromebook 13 zal halverwege september beschikbaar komen, met een prijs van 299 euro voor de uitvoering met 16GB en een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Prijzen voor de andere uitvoeringen zijn er op het moment van schrijven niet, maar worden wel binnenkort bekendgemaakt.