Dankzij een anti-reflectieve coating zullen de nieuwe iPads van Apple beter bruikbaar zijn wanneer er licht op het scherm valt, meldt Bloomberg. De nieuwe iPad Air en iPad mini worden nog dit jaar verwacht.

Apple maakt vooralsnog steeds gebruik van Gorilla Glass om het scherm af te dekken. De bescherming is voorzien van een oleofobische laag die ervoor zorgt dat vingerafdrukken minder zichtbaar zijn. Met tegenlicht zijn de iPads -net als vrijwel alle andere tablets- moeilijk af te lezen omdat de schermen veel licht reflecteren.

Door een anti-reflectieve laag zou de nieuwe iPad-reeks daar wel eens een eind aan kunnen maken. Volgens Bloomberg wordt de nieuwe iPad Air van zo’n laag voorzien. De tablet is inmiddels in productie en wordt eind dit kwartaal of begin volgend kwartaal op de markt verwacht. De oplage is mogelijk beperkt doordat het toepassen van de anti-reflectieve laag problemen bij de productie oplevert.

Over de nieuwe iPad mini worden minder details gegeven. De kleine tablet zou niet tegelijkertijd met de nieuwe iPad Air op de markt komen en verkeert momenteel ook in een vroeger productiestadium. Zowel de nieuwe iPad Air als de iPad mini zou worden voorzien van een Touch ID-vingerafdrukscanner om de beveiliging op te schroeven.