Dat de Sony Xperia Z2 een waterdichte behuizing heeft, is algemeen bekend. Volgens de IP-certificering moet het toestel in ieder geval een halfuur kunnen overleven op een maximale diepte van 1,5 meter. Een ongelukkige Xperia Z2 hield het echter zes weken vol op een diepte van meer dan tien meter.

Natuurlijk kwam dit exemplaar van de Xperia Z2 (review) niet ongeschonden uit de strijd, maar het toestel bleek na de vondst nog in staat op op te starten en telefoongesprekken te starten. Dat is een bijzondere prestatie na zo’n lange tijd onder water te hebben gelegen. Wel was de glazen achterkant gebroken.

Het specifieke exemplaar werd verloren door Alexander Maxén, een man uit de Zweedse stad Gothenburg. Tijdens een jetski-sessie werd het toestel verloren in het zoute water, dat meer dan 10 meter diep was. Maxén was vanwege die diepte niet direct in staat om de telefoon op te duiken, maar na het verliezen ontdekte de man dat hij de smartphone nog wel gewoon kon opbellen.

Zes weken later werd de telefoon gelokaliseerd door bevriende duiker en bleek het na een verse lading gewoon mogelijk om de Xperia Z2 op te starten en te bellen, ook andere functies werken naar behoren.