1 min

Volgens The Verge presenteert Samsung in september een eigen virtual reality (VR) bril, de website beschikt ook over een foto van Samsung’s nieuwste creatie. De VR-bril van Samsung zou door het leven gaan met de codenaam "Project Moonlight". Wanneer Samsung de bril exact zal presenteren is onduidelijk, maar het bedrijf houdt een persconferentie op 3 september tijdens de IFA in Berlijn. Daar wordt echter de Galaxy Note 4 verwacht, mogelijk verschijnt de bril als accessoire.

De VR-bril van Samsung lijkt te bestaan uit een plastic doosje met twee lenzen waar een smartphone ingestoken kan worden en op die manier de bril voorziet van beelden. Een creatie die zo gek nog niet is, als je je bedenkt dat de populaire Oculus-bril gebruik maakt van het scherm van de Galaxy Note 3.

Een high-end smartphone met een scherm met een hoge resolutie kan in combinatie met de aanwezige sensoren mogelijk al genoeg bieden om een VR-bril te creëren en de oriëntatie van de bril te bepalen. Hierdoor hoeft de gebruiker geen honderden euro’s te betalen voor een VR-bril maar kan gebruik worden gemaakt van een dergelijke accessoire in combinatie met een smartphone. Samsung heeft een samenwerking met Oculus, of zij ook meegewerkt hebben aan Project Moonlight is onduidelijk, maar het ligt wel voor de hand.

De kans is groot dat Samsung bij de presentatie van de Galaxy Note 4 op 3 september ook deze bril als accessoire zal presenteren. Over drie weken zullen we het zeker weten.