1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Virtual Reality lijkt de komende jaren een vlucht te gaan nemen, ook Samsung zou zich in de strijd gaan mengen met een eigen bril. De virtuele bril wordt naar verluidt later dit jaar gepresenteerd.

Samsung’s virtuele bril moet in verbinding gaan staan met smartphones en tablets, ook wordt vermeld dat de bril hoogstwaarschijnlijk niet zal werken met huidige smartphones van Samsung. De kans bestaat ook dat Samsung ervoor kiest om de bril alleen met eigen apparaten te laten werken, dat is bij Samsung’s smartwatches ook het geval. De Virtual Reality-bril van Samsung zal volgens de geruchten niet draaien op het eigen Tizen-platform. Het beeld wordt geleverd door een OLED-scherm. Hoe de verbinding met apparaten wordt gelegd is onduidelijk.

Verschillende merken lijken wel geld te zien in Virtual Reality. Facebook kocht het bedrijf Oculus Rift en Sony presenteerde eerder dit jaar Project Morpeus. Als we de geruchten kunnen geloven sluit Samsung zich hierbij aan.

De Zuid-Koreaanse fabrikant zet naar verluidt haast achter de ontwikkeling van de eigen bril, om de concurrentie met Facebook en Sony aan te kunnen gaan. De kans dat de bril nog dit jaar wordt getoond lijkt daarom groot. Samsung zou ook mikken op een lagere adviesprijs dan de concurrentie.