1 min

In veel opzichten lijkt de Motorola Moto 360 een indrukwekkende wearable te worden, de accuduur maakt daar echter geen onderdeel van uit. De Italiaanse blogger Luca Viscardi, heeft al een exemplaar in handen en heeft ondervonden dat het slimme horloge een krappe drie dagen vooruit kan op één lading.

In vergelijking met een normaal horloge is de accuduur van smartwatches erbarmelijk. Een normaal horloge kan jaren vooruit op een simpele knoopcel-batterij of behoeft dankzij alternatieve methodes voor het opladen zelfs helemaal geen stroomvoorziening. Smartwatches gaan doorgaans slechts enkele dagen mee op één lading en de Moto 360 is daar helaas geen uitzondering op.

Google ontwikkelde een speciale versie van Android voor wearables. Daarbij is onder andere gewerkt aan het stroomverbruik. De Moto 360 houdt het volgens Viscardi ondanks dat ongeveer tweeënhalve dag uit op één lading. Daarmee presteert het horloge beter dan de LG G Watch en Samsung Gear Live, welke ook op Android Wear draaien.

Overigens bestaat de mogelijkheid dat Viscardi beschikt over een pre-productiemodel en dat de uiteindelijke accuduur hoger ligt. Naar verwachting zal het eventuele verschil dan eerder uren dan dagen bedragen.

Andere bevindingen van Viscardi zijn dat het horloge goed werkt in direct zonlicht en dat de zwarte balk duidelijk opvalt onderin het verder ronde scherm.