1 min

Afgelopen dinsdag was er weer een "patch tuesday", de tweede dinsdag van de maand waarop Microsoft zijn updates uitbrengt, maar deze keer is het updateproces niet bij alle gebruikers soepeltjes verlopen. Een aantal gebruikers melden op het forum van Microsoft dat hun Windows 8.1 systeem niet meer wil opstarten na het installeren van de updates.

Afgelopen dinsdag heeft Microsoft weer flink wat updates uitgebracht die lekken in de software van het bedrijf hebben gedicht. Over het algemeen werken de updates die Microsoft uitbrengt redelijk soepel maar deze keer zijn er klachten van gebruikers met problemen. Ze melden dat hun systeem niet meer opstart na het installeren van twee updates, het zou gaan om kernelupdate KB2982791 en een optionele update KB2975719. Microsoft is inmiddels een onderzoek gestart naar de problemen die deze gebruikers hebben.

Hoewel het niet opstarten van een computer zeer vervelend is biedt Windows via de herstelfunctie de mogelijkheid om het systeem te herstellen naar het punt voordat de updates zijn geïnstalleerd. Na het uitvoeren van deze procedure werken de systemen van de gebruikers in kwestie weer wel en zijn ze geen bestanden of gegevens verloren. Tenzij de gebruiker ervoor heeft gekozen om geen herstelpunten aan te maken, standaard is dat in Windows ingeschakeld.

Een gebruiker laat op het forum weten dat hij een privébericht van Microsoft heeft ontvangen waarin ze aangeven het probleem te onderzoeken. Hij heeft ook via een tooltje data naar Microsoft gestuurd zodat ze kunnen onderzoeken waar het probleem zit.