HTC heeft op dit moment verschillende smartphones in de verkoop waarvan de HTC One M8 het vlaggenschip is. De afgelopen maanden lekten er al verschillende malen berichten uit dat het bedrijf werkten aan een HTC One M8 die niet op Android maar op Windows Phone zou draaien. Dat toestel is nu officieel gepresenteerd in de Verenigde Staten.

De hardware van de HTC One M8 met Windows Phone 8.1 is identiek aan het Android-model. Ook dit toestel heeft dezelfde dual-camera en een Qualcomm Snapdragon 801-chip. Over deze twee specificaties bestond nog enige twijfel. Het toestel is wel voorzien van de allerlaatste versie van Windows Phone 8.1 inclusief de update die officieel nog moet verschijnen. Zonder deze update zou de intelligente Dot View Case van HTC niet werken.

HTC heeft het toestel vooralsnog alleen in de Verenigde Staten aangekondigd. Op dit moment zijn er geen plannen om het toestel in de Benelux op de markt te gaan brengen. Of dat nog gaan veranderen in de toekomst is echt afwachten.

HTC heeft speciaal voor Windows Phone ook enkele apps ontwikkeld, waaronder de bekende Blink Feed en een camera-app voor de dual-camera.

De HTC One M8 met Android is door Techzine aan een review onderworpen en werd zeer goed beoordeeld, het enige minpunt aan het toestel is de dual camera, die wist ons niet te overtuigen. Doordat HTC ervoor kiest het toestel vooralsnog niet in Nederland beschikbaar te maken, blijft de Nokia Lumia 930 (review) op dit moment het enige high-end Windows Phone-smartphone, samen met de Lumia 1520 phablet (review).