Het lijkt er steeds meer op dat HTC binnenkort sinds lange tijd met een nieuw Windows Phone-toestel op de proppen komt. HTC heeft vermoedelijk heel wat in petto, want het zou gaan om een smartphone die goed te vergelijken is met de One M8, het huidige vlaggenschip van het Taiwanese bedrijf.

De nieuwe Windows Phone van HTC wordt later deze maand verwacht en zal naar verluidt ondersteuning krijgen voor de unieke Dot View-case die samen met de HTC One M8 (review) werd gepresenteerd. Verder krijgt het toestel de beschikking over een Qualcomm Snapdragon 801-chipset, 2GB werkgeheugen en een 5 inch Full HD-scherm.

De interne opslagruimte bedraagt 32GB, maar is met nog maximaal 128GB uit te breiden dankzij een microSD-poort. De accu heeft een capaciteit van 2.600 mAh en HTC kiest er ook voor om de UltraPixel-camera op de achterzijde te plaatsen. De voorkant wordt voorzien van een 5 megapixel-sensor.

Met deze eigenschappen is het Windows Phone-toestel grotendeels hetzelfde als de One M8. Eerder lekte ook een afbeelding van de smartphone uit.