1 min

HTC zou van plan zijn om de opvolger van de One M8 niet alleen met Android uit te brengen, maar ook met een variant met Windows Phone te komen. Het Taiwanese merk deed ditzelfde al met de One M8.

Uit een tweet van UpLeaks blijkt dat HTC mogelijk van plan is om een Windows Phone-versie van de One M9 uit te brengen. Deze smartphone gaat intern bij HTC nog schuil onder de noemer Hima en wordt volgens UpLeaks onder andere voorzien van een 5 inch-scherm met een Full HD-resolutie en een Qualcomm Snapdragon 810-chipset.

Nadat HTC eerder dit jaar ook een Windows Phone-variant van de One M8 (review) uitbracht, is het geen grote verrassing dat het merk daar opnieuw voor kiest. Eerder werd door het geruchtencircuit ook beweerd dat Microsoft flinke vergoedingen geeft voor de uitgave van Windows Phones.

De Android-variant van de HTC One M9 zal waarschijnlijk als eerste uit de doeken worden gedaan, dat gebeurt vrijwel zeker in het begin van 2015. De Windows Phone-variant zal waarschijnlijk later volgen, de kans is ook groot dat dit model niet naar Europa komt. De HTC One M8 for Windows kwam alleen in de Verenigde Staten uit.