1 min

Er lijkt weer een nieuwe betaalbare virtuele provider te zijn opgestaan, het Enschedese Choozze biedt een mobiel abonnement aan waarbij de bundel bestaat uit 3000 belminuten, 3000 sms-berichten en 10GB aan mobiel dataverkeer. De bundel is daarnaast niet gelimiteerd tot Nederland maar vrijwel heel Europa.

De nieuwe virtuele provider Choozze maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en trapt af met drie soorten abonnementen. Het eerste abonnement kost 35 euro per maand en voor dat bedrag krijg je 3000 belminuten, 3000 sms-berichten en 10 GB aan mobiel dataverkeer binnen Europa. Dan is er ook nog een abonnementsvorm waarbij je hetzelfde krijgt maar minder kan betalen, als je er bijvoorbeeld voor kiest een heel jaar vooruit te betalen, dan betaal je 300 euro wat neer komt op 30 euro per maand.

Tot slot is er nog een gratis abonnement waarvoor wel eenmalig 25 euro activatiekosten moeten worden betaald, bij dit abonnement krijgt de gebruiker 100 belminuten, 100 sms-berichten en 100MB aan mobiel dataverkeer. Als dat onvoldoende is kan de gebruiker via zogenaamde "smart opties" het abonnement tegen betaling uitbreiden. Bijvoorbeeld met 1000MB dataverkeer voor 10 euro per maand.

Ben je dus iemand die zelden tot nooit belt maar wel veel dataverkeer verbruikt dan kan je bij Choozze voor 10 euro per maand al klaar zijn. Het gratis abonnement is overigens wel beperkt tot alleen Nederland, tenzij je betaalt voor een roaming optie.