2min

T-Mobile is bezig met een pilot op te zetten voor een 4G-abonnement als vervanging voor de vaste internetverbinding. Techzine heeft zich ook ingeschreven voor deze pilot. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende abonnementen waar het verschil zit in het datalimiet. Het goedkoopste abonnement kost 29 euro en het duurste 89 euro per maand.

T-Mobile doet een redelijk aantrekkelijke aanbieding om de vaste internetverbinding te vervangen door een 4G-verbinding. Voor 29 euro per maand krijg je een verbinding met een datalimiet van 30GB, voor 59 euro per maand heb je een datalimiet van 100GB en voor 89 euro per maand een limiet van 200GB. Voor mensen die in het buitengebied wonen waar geen ADSL of kabel is te krijgen, of met een hele beperkte snelheid, is dit een prima alternatief.

Het datalimiet geldt overigens niet de hele dag tussen 0:00 ’s nachts en 6:00 ’s morgens wordt er geen data gemeten en kan er onbeperkt verbruikt worden. Dus voor mensen die veel downloaden is er tussen 0:00 en 6:00 ’s morgens een tijdsvenster om te downloaden. T-Mobile kiest voor dit tijdsvenster omdat het netwerk dan vrijwel niet belast wordt door zijn klanten.

Klanten die het datalimiet overschrijden zullen worden teruggezet naar een verbinding van 64kbit/s, net zoals de bestaande mobiele klanten van T-Mobile. Tijdens de pilot hebben klanten de mogelijkheid om op elk moment het abonnement op te zeggen of te verlagen/verhogen. Dus mocht het datalimiet te klein zijn dan kan er eenvoudig worden geüpgraded.

De snelheid van de verbinding is maximaal 120 Mbit down en 50 Mbit up en daarmee veel sneller dan een standaard ADSL-verbinding. De werkelijke snelheid zal afhankelijk zijn van de GSM-mast waar gebruik van wordt gemaakt en de drukte in de omgeving. T-Mobile stelt een landelijk dekkend netwerk te hebben dus dat zou geen probleem moeten zijn.

T-Mobile gaat nu een loting houden om te bepalen welke mensen mogen deelnemen aan de pilot. Wij hopen uiteraard dat Techzine wordt uitgeloot, want onze verbinding op kantoor laat nog wel wat te wensen over. De glasvezelaanvraag ligt nu al een half jaar te wachten, dus kom maar op met die 4G-verbinding.