2min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG heeft in de aanloop naar de IFA-beurs die begin september plaatsvindt alvast twee nieuwe smartphones gepresenteerd. De LG L70+ en L80+ worden volgens het Koreaanse bedrijf competitief geprijsd, voor de Benelux moet de lanceerdatum en adviesprijs nog bekend worden.

Beide LG-apparaten zijn voorzien van de nieuwste versie van de Optimus UI-schil voor Android. Deze skin werd samen met de LG G3 (review) geïntroduceerd en wordt door ons gezien als de mooiste Android-skin tot op heden. LG beloofde al dat de skin met nieuwe apparaten meegeleverd zou worden.

Een andere herkenbare eigenschap is de plaatsing van knoppen op de achterzijde van de smartphones. De LG L70+ en L80+ bevatten aan de achterkant knoppen om het volume te wijzigen en het scherm aan of uit te zetten. Dat betekent ook dat het scherm uit de slaapstand te halen is middels een dubbele tik.

LG L70+
De L70+ wordt voorzien van een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het scherm heeft een grootte van 4,5 inch en toont 480 bij 800 pixels. Er is 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. De camera’s schieten foto’s in 8 en 0,3 megapixel.

LG L80+
De processor in de LG L80+ draait 100MHz sneller dan die van het kleinere broertje. De schermgrootte bedraagt 5 inch en de resolutie is met 480 bij 854 pixels een fractie hoger. Er is eveneens 1GB werkgeheugen, de opslagruimte bedraagt 8GB. De achterste camera bevat eveneens 8 megapixels, de voorste is met 1 megapixel een stukje scherper.