In aanloop naar de IFA in Berlijn heeft Archos alvast nieuwe producten gedeeltelijk aangekondigd. Daarmee breekt het bedrijf door barrières heen, want het gaat om de goedkoopste Windows Phone en Windows 8.1-tablet tot op heden.

Archos heeft de producten al wel gepresenteerd, maar sommige details zoals de grootte van het werkgeheugen en opslagruimte ontbreken nog. Wel is duidelijk dat de smartphone en tablet zeer competitief geprijsd zijn.

40 Cesium

De 40 Cesium is een smartphone die draait op Windows Phone 8.1. Het toestel heeft een scherm van 4 inch en toont daar 480 bij 800 pixels op. De smartphone is voorzien van een Snapdragon 200-chipset. Vermoedelijk beschikt de processor over vier rekenkernen die tikken op 1,2 GHz, maar het is niet geheel duidelijk welke versie van de chipset Archos heeft gekozen.

Verder beschikt de 40 Cesium over een flitser en camera van 8 megapixel op de achterkant, de voorkant is voor zover bekend niet voorzien van een camera. Archos levert het toestel met drie achterkanten in de kleuren blauw, geel en zwart.

80 Cesium Tablet

De 80 Cesium Tablet zal draaien op de volledige versie van Windows 8.1 en heeft een schermgrootte van 8 inch. Het IPS-scherm toont 1280 bij 800 pixels. Het rekenwerk wordt verricht door een Intel-processor met vier rekenkernen, om wat voor type het precies draait is onbekend.

Beschikbaarheid

De 40 Cesium heeft een adviesprijs van 79 euro en zal in september in de winkels belanden. De 80 Cesium Tablet moet 149 euro kosten en zal vanaf oktober te koop zijn.