2min

In Windows Phone 8.1 is ondersteuning ingebouwd voor schermresoluties van 384 x 640 pixels. Dit is een veel lagere schermresolutie dan we op dit moment gewend zijn van smartphones. De lage schermresolutie zou kunnen betekenen dat we binnenkort zeer goedkope Windows Phone-toestellen kunnen verwelkomen. Toestellen van minder dan 100 euro met minder goede specificaties waaronder een lage schermresolutie.

De ondersteuning van een zeer lage schermresolutie van 384 x 640 pixels is niet iets wat we op de Techzine-redactie toejuichen. Dat Microsoft in alle marktsegmenten aanwezig wil zijn kunnen we prima begrijpen, wat betekent dat er ook goedkopere Windows Phone-smartphones moeten komen met een prijskaartje onder de 100 euro. De vraag is alleen of de specificaties daarvoor zover terug moeten worden geschroefd, een schermresolutie van 394×640 pixels doet wel echt te kort aan de gebruikerservaring in onze optiek.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat Microsoft mogelijk toch ook mee wil gaan in de nieuwe trend van wearables en dat we binnenkort ook horloges gaan zien als accessoire voor Windows Phone-toestellen. Er zijn al wel geruchten geweest over een Microsoft Smartwatch, maar de laatste tijd is het erg stil. In april zal Microsoft zijn BUILD-conferentie houden en zal Windows Phone 8.1 worden gepresenteerd, mogelijk zal Microsoft dan een toelichting geven over deze nieuwe lage schermresolutie.

Inmiddels zijn er al enkele nieuwe functies van Windows Phone 8.1 uitgelekt, als ook wat afbeeldingen. Op dit moment is het goedkoopste Windows Phone-toestel de Nokia Lumia 520. Lees hier de review van de Nokia Lumia 520.