Samsung en Sony gingen er op de IFA in Berlijn vooralsnog vandoor met de meeste aandacht, maar dat betekent niet dat andere merken zich stilhouden. HTC heeft met de Desire 820 een bijzondere telefoon in het assortiment opgenomen.

De Desire 820 is uitgerust met een scherm van 5,5 inch, waarop 720 bij 1280 pixels worden getoond. Dat is wellicht niet zo spectaculair, maar de interne componenten zijn dat des te meer. Zo beschikt de Desire 820 over de Qualcomm Snapdragon 615-chipset, met een processor met maar liefst acht rekenkernen. Die processor kan overweg kunnen met 64bit-commando’s.

Ook de gebruikte camera’s gooien hoge ogen: op de achterkant zit een sensor met 13 megapixels, de voorkant is voorzien van een sensor met 8 megapixels. Het aantal megapixels zegt natuurlijk niet alles, maar het belooft wel wat goeds.

Ook het uiterlijk van de Desire 820 mag er wezen. De smartphone wordt uitgevoerd in een tweekleurig ontwerp, waarbij onder andere de combinaties wit/blauw, roze/zwart, zwart/blauw, rood/zwart en lichtblauw/zwart de keuzes vormen. HTC zal bovendien een variant van de innovatieve Dot View-case voor de Desire 820 op de markt brengen.

Overige eigenschappen zijn bijvoorbeeld ondersteuning voor 4G, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en microSD-ondersteuning. Het toestel wordt uitgerust met Android 4.4 KitKat, maar pas bij de update naar het toekomstige Android L zal van de 64bit-ondersteuning gebruik worden gemaakt.

De Desire 820 zal in januari op de markt komen en heeft een adviesprijs van 329 euro. Er komt ook een variant met ondersteuning voor twee simkaarten. Of HTC het toestel ook hier in fancy kleurtjes uitbrengt is echter nog de vraag.