1 min

Volgens bronnen van The Wall Street Journal (WSJ) zal Apple flink uitpakken met de iWatch. De wearable zal met meerdere schermgroottes worden uitgebracht en maakt gebruik van verscheidene sensoren. Daarvan is een deel bedoeld is om de gezondheid van de gebruiker te monitoren. WSJ verwacht dat het horloge in de herfst op de markt komt.

De beweringen van de Amerikaanse krant sluiten grotendeels aan op die van Reuters, waarover Techzine eerder vandaag al melding maakte. Opvallend is wel dat WSJ het over meerdere schermgroottes heeft, terwijl Reuters expliciet meldde dat het horloge een scherm van 2,5 inch heeft. De verwachting dat er meerdere schermgroottes komen is al eerder uitgesproken door de gevierde analist Ming-Chi Kuo.

De bronnen melden WSJ dat er een keur aan sensoren in de iWatch wordt verwerkt. Er wordt niet uitgeweid over de precieze zaken die worden vastgelegd, maar wel wordt opgemerkt dat een deel bedoeld is voor het vastleggen van bewegingen en de gezondheid van de drager. Apple toonde tijdens de WWDC-beurs met Health en HealthKit al een applicatie en SDK waarmee gezondheidsaspecten worden samengevoegd tot een centraal overzicht.

Net als Reuters meldt WSJ dat de productie bij Quanta Computer binnenkort van start gaat en dat de introductie van het horloge vermoedelijk in oktober plaats zal hebben.