2min

Tussen al het nieuws en de vele geruchten over de Apple iPhone 7, zou je bijna vergeten dat in september vermoedelijk ook de Apple Watch 2 aangekondigd en onthuld wordt. Analist Ming-Chi Kuo, die gewoonlijk welingelicht is als het aankomt op Apple-producten, heeft een gedetailleerde omschrijving van de Apple Watch 2 gegeven.

Volgens Kuo plant Apple twee nieuwe versies van de Apple Watch voor de tweede helft van dit jaar. Beide zouden kleine verbeteringen bevatten tegenover hun voorganger. De eerste nieuwe smartwatch krijgt vooral een iets verfijnder ontwerp en zou een kleinere processor krijgen. Ook zou dit toestel iets meer waterdicht zijn.

De echte veranderingen komen naar verluidt bij de derde iteratie. Daarvoor zou Apple eenzelfde ontwerp hebben bedacht, maar met nieuwe interne verbeteringen. Zo zou het toestel een GPS-radio en een barometer krijgen, zodat de geolocatie-mogelijkheden verbeterd worden. Ook de batterij zou groter worden, maar niet heel veel.

Het verhaal van analist Ming-Chi Kuo gaat enigszins in tegen andere geruchten. Eerder werd gemeld dat de nieuwe Apple Watch gebruik zou maken van een nieuwe glastechnologie, waardoor het iets dunner gemaakt zou kunnen worden. Het lijkt er nu op dat Apple er in plaats daarvan voor kiest om de Watch even dik te laten, maar met kleine interne verbeteringen.

Of Apple met de minieme verbeteringen de smartwatch-markt uit het slop kan trekken is nog maar de vraag. Afgelopen juli bleek dat de totale markt van smartwatches flink gekrompen was. Er werd twee derde minder verkocht dan een jaar eerder.

Het is overigens ook nog niet zeker wanneer Apple precies met de nieuwe smartwatch komt. Dit zal volgens de geruchten al in september zijn, tegelijk met de lancering van de nieuwe iPhone, maar is niet bevestigd.