Hoewel de nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS in veel opzichten verbeteringen met zich meebrengt, zijn er ook mensen die minder tevreden zijn met de update. Klachten die regelmatig gemeld worden zijn problemen met de ontvangst van WiFi-netwerken en het verbruik van de accu.

iOS 8 (review) levert sommige gebruikers problemen op, blijkt uit een onderzoek op Apple’s ondersteuningsfora. Wat betreft problemen met WiFi-netwerken gaat het om problemen bij het verbinden, maar ook de snelheid van netwerken laat te wensen over.

De accuduur gaat er bij iOS 8 ook niet op vooruit voor een deel van de gebruikers. Op Apple’s forum meldt een gebruiker dat de accu van zijn iPhone binnen vier uur geheel uitgeput is terwijl het toestel slechts minimaal wordt gebruikt. Dat lijkt wel het meest extreme geval te zijn.

Het aantal meldingen over de accuduur is beduidend minder omvangrijk dan de WiFi-problemen en een oorzaak is op dit moment moeilijk aan te wijzen. In iOS 8 is het wel voor het eerst mogelijk om het verbruik van de accu in te zien, waardoor mensen met problemen wel een idee kunnen krijgen van hetgeen hun accu terroriseert.

Apple suggereert dat het herstellen van de fabrieksinstellingen bij een problematisch apparaat de definitieve oplossing is. Sommige gebruikers melden echter dat het terugplaatsen van een iCloud- of iTunes-backup ook de problemen herintroduceert.